Adres

ÇIRAĞAN CD NO 7 DAİRE 4 BEŞİKTAŞ / İSTANBUL - TÜRKİYE

AJDA PEKKAN

“Süperstar” ve “Diva” lakaplarıyla adlandırılmaktadır. İlk olarak sinema oyunculuğuyla sanat kariyerine giriş yapan Ajda Pekkan, 1964’te B-yüzü olarak yayınlanan ilk kaydı “Göz Göz Değdi Bana”nın ardından ilk 45’liği “Her Yerde Kar Var”ın beğenilmesi üzerine müzik hayatına atıldı. 1977’de yayınladığı Süperstar albümünün getirdiği başarı ile de Türkiyede “Süperstar” olarak anılmaya başladı. Albümün ardından günümüze dek Süperstar adıyla yayınladığı 3 albüm daha yayınladı. Sanatçı kariyerinde “Kimler Geldi Kimler Geçti”, “Bambaşka Biri”, “Hoşgör Sen” ve “Uykusuz Her Gece” gibi şarkılarıyla Türk müzik tarihinde önemli bir rol oynadı.
33. Türkiye Hükûmeti’nde Kültür Bakanlığı’nın tavsiyesiyle verilmeye başlanan Devlet Sanatçısı ünvanına 1998’de lâyık görülen sanatçı uluslararası anlamda pek çok yerde konserler vermiş, Türkçe’nin yanı sıra İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Arapça ve Japonca olmak üzere daha pek çok dilde şarkılar söylemiştir. Ajda Pekkan ulusal kamuoyunda da Türk pop divası olarak adlandırılır.

Diskografi
Ajda Pekkan (1968)
Fecri Ebcioğlu Sunar: Ajda Pekkan
(1969)
Ajda Pekkan Vol. III (1972)
Süperstar (1977)
Pour Lui (1978)
Süperstar II (1979)
Sen Mutlu Ol (1981)
Sevdim Seni (1982)
Süperstar III (1983)
Ajda Pekkan ve Beş Yıl Önce On Yıl Sonra (1985)
Süperstar IV (1997)
Ajda (1990)
Seni Seçtim (1991)
Ajda 93 (1993)
Ajda Pekkan (1996)
Cool Kadın (2006)
Aynen Öyle (2008)
Farkın Bu (2011)
Ara Sıcak (ft. Ozan Çolakoğlu) (2013)
Ajda Pekkan & Muazzez Abacı (2014)

Bu sayfayı paylaş

Başa dön